Predstavnici Kancelarije za KiM obišli Osojane

Meštani Osojana kažu da ne pamte ovakve poplave. Bili su bili zatečeni kojom brzinom se reka Kujavča izlila i poplavila njihove domove.

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju nastavili su obilazak poplavljenih područja kako bi se uverili u situaciju na terenu i na koji način Kancelarija može da pomogne, saopšteno je medijima.

Nakon jučerašnjeg obilaska Severa danas su posetili Osojane gde ima takođe poplavama pogođenih područja, a nekim doaćinstvima naneta je veća šteta i pogođena infrastruktura.

„Kako su se vremenske prilike stabilizovale, već danas je počela interventna sanacija lokalnog puta koji je važan meštanima. Istovremeno, predstavnici Kancelarije danas su se uverili i da su nastavljeni radovi na kopanju odvodnog kanala koji su počeli pre poplava, ali ih je kiša na kratko zaustavila. I ove radove finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju“, saopštila je ova kancelarija.

U nastavku posete, predstavnici Kancelarije obići će Prilužje i Babin Most.

O situaciji opširnije u:

Bošnjačka 3. dan: Voda u Nemanjinoj u povlačenju za razliku od Knjaza Miloša

Počela proizvodnja vode u fabrici u Šipolju

Predstavnici Kancelarije za KiM obilaze poplavljena područja na Severu, u Leposaviću formiran Krizni štab

Proglašena vanredna situacija u Z.Potoku, ali magistralni putevi prohodni

Ibar se izlio u Raški, a u Kraljevu dostigao maksimum korita

Drugi dan poplava na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.