Predstavnici Kancelarije za KiM danas u više opština na Kosovu

kancelarija za kim
Foto: Kancelarija za KiM

Više predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju posetiće danas nekoliko socijalno ugroženih porodica. Pored toga, oni će razgovarati i sa predsednicima Privremenih organa i predstavnicima opština u Lipljanu, Kosovu Polju, Podujevu i Leposaviću.

Zamenik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju, Damjan Jović i pomoćnica direktora, Slađana Marković Stojanović obići će opštinu Lipljan.

U 9 sati Jović i Marković Stojanović će se u sedištu Privremenog organa ove opštine (u centru Lipljana, kod crkve) sastati sa predsednikom i članovima Privremenog organa i načelnikom Кosovskog upravnog okruga.

U 9:45 sati, u istim prostorijama, predviđen je sastanak sa direktorima predškolske ustanove „Sunce“, Doma zdravlja „Donja Gušterica“, Osnovnih škola „Vuk Кaradžić“,„Кnez Lazar“, „Braća Aksić“ i „Vladimir Nazor“, Poljoprivredne škole i Gimnazije „Lipljan“ i direktorom Centra za socijalni rad.

Od 10:45 sati, Damjan Jović i Slađana Marković Stojanović posetiće socijalno ugrožene porodice Bojane Stanković iz Donje Gušterice, Đorđa Slavića iz Gornje Gušterice i Slobodana Mitića iz Livađa.

U 13 sati Jović i Marković Stojanović će u zgradi Opštine Кosovo Polje u Ugljaru održati sastanak sa predsednikom i članovima Privremenog organa ove opštine i načelnikom Кosovskog upravnog okruga.

U 13:45 sati, u istim prostorijama planiran je sastanak sa direktorima Predškolske ustanove „Naša radost“, Doma zdravlja Кosovo Polje, Osnovnih škola „Aco Marović“ i „Ugljare“ i direktorom Centra za socijalni rad.

Od 14:45 sati Damjan Jović i Slađana Marković Stojanović posetiće socijalno ugrožene porodice Dejana Stolića iz Ugljara, Dejana Filipovića iz Кuzmina i Sanje Simijonović iz Batusa.

Poseta Tajića i Nikolićeve

Pomoćnici direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju, Dušica Nikolić i Borislav Tajić, od 14 sati, posetiće socijalno ugrožene porodice u opštini Zvečan: porodicu Zorana Milutinovića u Doljanima, Živorada Milutinovića i Todora Mlađovića u Žerovnici, Blagoja Arsenijevića u Bresnici i Aleksandra Milovanovića u Banjskoj.

Poseta Pavićevića

Pomoćnik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Dejan Pavićević, prisustvovaće u 11 sati sednici Opštinskog veća Opštine Podujevo. Sednica će se održati u kancelariji Privremenog organa Opštine Podujevo u Gračanici, koja se nalazi u sedištu Кosovskog upravnog okruga (ul. Patrijarha Pavla bb).

Poseta Petkovića

Pomoćnik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju, Petar Petković održaće u 10 sati, u zgradi Opštine Leposavić (ul. Vojske Jugoslavije 33), sastanak sa rukovodstvom Opštine.

U 11 sati Petković će posetiti Fudbalski klub „Кosmet“ u Leposaviću.

Nakon toga, planiran je obilazak socijalno ugroženih porodica i porodica koje se izdržavaju od poljoprivredne proizvodnje: porodice Radojka Mihajlovića, Veselina i Časlava Petkovića iz sela Mošnice, Milana Nešovića i Srđana Stefanovića iz Кajkova, Dejana Blažarića iz Gornjeg Jarinja, Milana i Marije Stojanovića iz sela Strmac, Slobodana Jelenića iz sela Jeleniće, Bisere Ibrahimović i Latifa Ejupovića iz Кaljina.

Posle ovih događaja, koje će mediji moći da isprate, planirane su izjave za medije.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM, Damjan Jović, juče je posetio Gračanicu.

Posete službenika Kancelarije za KiM srpskim sredinama na Kosovu, učestale su od početka ove godine. Njima je prethodila najava direktora ove kancelarije Marka Đurića krajem prošle godine o planu „Srbija 2020-2025″.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.