Kancelarija za KiM: Damjan Jović i danas u Gračanici

Kancelarija Za KIM
Zamenik direktora Kancelarije za KiM, Damjan Jović, danas nastavlja posetu Gračanici.

Nakon više sastanaka i poseta socijalno ugroženim porodicama tokom jučerašnjeg dana, Jović će se danas u 9 sati u sedištu Okruga u Gračanici sastati sa direktorima institucija i preduzeća sa teritorije grada Priština.

U 10:30 predviđen je obilazak manastira Gračanica i razgovor sa sekretarom Eparhije raško-prizrenske, jerejom Sašom Mitrovićem.

Jović će četrdeset minuta kasnije započeti sa posetama socijalno ugroženim porodicama iz Lapljeg sela, Preoca, Brnjice i Badovca.

Posete službenika Kancelarije za KiM srpskim sredinama na Kosovu, učestale su od početka ove godine. Njima je prethodila najava direktora ove kancelarije Marka Đurića krajem prošle godine o planu „Srbija 2020-2025″.

„Ući u svaku srpsku kuću, pomoći svakom kome je pomoć potrebna a državu Srbiju oseća svojom“, poručio je tada Đurić i istakao da će sve srpske institucije na KiM intenzivno raditi na sprovođenju plana, te da niko od srpskih predstavnika ne prima platu zato da bi sedeo, čapras-divanio i pričao prazne priče.

Jović je i juče boravio u Gračanici, a o ovoj poseti čitajte u posebnoj vesti: Zamenici direktora Kancelarije za KiM u Gračanici i Peći

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.