„Danica Jaramaz“: Predškolske ustanove neće raditi zbog „loše epidemiološke situacije“

Predškolska ustanova Danica jaramaz
FOTO: KoSSev

Nakon što je u srpskim sredinama na KiM odložen povratak u školske klupe i najavljena primena online metoda nastave do daljnjeg „zbog loše epidemiološke situacije“, iz istog razloga, kako je saopštila predškolska ustanova u Kosovskoj Mitrovici „Danica Jaramaz“, neće raditi i predškolske ustanove.

„Po preporuci Školske uprave i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zbog loše epidemiološke situacije, obustavljen je rad predškolskih ustanova do daljnjeg“, navodi se u objavi ove predškolske ustanove.

Navode da će sva obaveštenja o organizaciji i početku rada ove ustanove biti objavljena na Fejsbuk stranici.

Uprkos prethodnim najavama mogućnosti da se od 1. septembra ujedno učenici koji pohađaju nastavu u srpskom obrazovnom sistemu vrate u školske klupe, u srpskim sredinama na teritoriji KiM, za razliku od centralne Srbije, do toga neće doći.

Nastava će se odvijati online putem. Ovakva odluka doneta je zbog „loše epidemiološke situacije“, obavestila je danas direktore škola načelnica Školske uprave Ministarstva prosvete Srbije za KiM, Jasmina Dedić. Sa druge strane, najnovijim navodima ministra prosvete Srbije, Mladena Šarčevića, razlog je „nekooperativnost Prištine“.

Inače, u srpskim sredinama na KiM se već danima beleži niži broj novoinficiranih na dnevnom nivou – ispod pet, dok epidemiolozi, pozivajući građne na oprez i pridržavanje mera u borbi protiv pandemije, ujedno ističu da se epidemiološka situacija poboljšava.

Pročitajte još:

Povratak u škole u srpskim sredinama odložen zbog „loše epidemiološke situacije“ ili „nekooperativnosti Prištine“?

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.