Vučić danas odgovara na pitanja na Instagramu

instagram vučić
Foto: Studio B

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od 11 časova danas odgovaraće na pitanja građana na Instagramu.

Da bi mogli da postave pitanje predsedniku, građani će prvo morati da zaprate zvanični profil na Instagramu pod imenom „buducnostsrbijeav“ i tek onda pitanje na koje žele da dobiju odgovor pošalju u prijemno sanduče.

Sličnu akciju, tada premijer Srbije, Vučić je organizovao jula 2016. kada je odlučio da počne da prima građane od 5.30 do 8.30 ujutru. Kako se za taj sastanak tada, prema saopštenju vlade, prijavilo oko 5.000 ljudi, tadašnji predsednik Vlade Srbije, umesto planiranih tri i po sata, u razgovoru sa građanima je proveo preko 12 sati. Ovoga puta, predsednik se odlučio za nešto moderniji način komunikacije sa građanima.

Kampanju je prvi put najavio u emisiji Ćirilica na televiziji Happy, dva dana nakon prvog održanog protesta #1od5miliona u Kosovskoj Mitrovici i dva meseca nakon što su se protesti pod istom parolom održavali u gradovima širom Srbije.

Tada je najavio da će obići veliki broj gradova u Srbiji, kako bi, između ostalog, čuo „šta je to što narod tišti“ i kako bi razgovarao sa narodom, jer želi da „čuje njihov glas“. Ne kaže da „će moći svima da pomogne, ali boriće se“, obećao je.

Pre samog početka kampanje „Budućnost Srbije“ otvoren je profil na ovoj društvenoj mreži.

Tokom ove kampanje planirano je da predsednik poseti svih 29 okruga u Srbiji, kako bi građanima predstavio rezultate i planove, ali i kako bi čuo primedbe samih građana.

„Budućnost Srbije“ i na Kosovu i Metohiji, nadaju se načelnici okruga

Manje od dva dana nakon najave posete predsednika Srbije okruzima u centralnoj Srbiji i ali i na Kosovu i Metohiji, po prvi put, nakon više godina tišine, oglasili su se saopštenjem načelnici pet kosovsko-metohijskih okruga. Uoči posete do koje bi moglo doći u martu poručili su da su zabrinuti „zbog načina na koji se radikalni akti Prištine, poput taksi na robu iz centralne Srbije, pozivaju na nasilno ujedinjenje Mitrovice i pokušaja nelegalnog prisvajanja Trepče, odražavaju na društvenu klimu i svakodnevni život srpskog naroda“.

Četvoro načelnika su izrazili nadu da će predsednik Vučić u sklopu kampanje „Budućnost Srbije“ biti u prilici da poseti i neki od kosovsko-metohijskih okruga, jer, kako se navodi, „građane u našoj južnoj pokrajini ništa toliko ne učvršćuje u nameri da istraju koliko uverenje da je Srbija u svakom smislu prisutna na ovim prostorima“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.