Predsednici skupština opština izabrani u minut do dvanaest

Večeras, u kasnim večernjim časovima, izabrani su predsednici skupština opština u četiri opštine na Severu Kosova.

U sve četiri opštine na severu Kosova, naseljene većinski srpskim stanovništvom, večeras su izabrani predsednici skupština opština.

U severnoj Mitrovici za predsednicu skupštine opštine izabrana je Ksenija Božović iz Građanske inicijative (GI) SDP, u Zubinom Potoku je predsednik skupštine opštine Nemanja Jakšić iz GI Srpska, u Leposaviću Zoran Todić iz GI Srpska, a u Zvečanu Darko Radovanović iz GI SDP.

Večeras je isticao zakonski rok kada nove skupštine severne Mitrovice, Leposavića, Zvečana i Zubinog Potoka treba da izaberu predsednike.

Skupštinsko obezbeđenje nije dozvolilo okupljenim novinarima da uđu na sednicu, koja bi po zakonu o lokalnoj samoupravi trebalo da bude otvorena za javnost.

Zvaničnici Srbije ranije su najavljivali da će nakon izbora rukovodstva u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu biti formirana i Zajednica srpskih opština.

Opširnije u sutrašnjem izdanju portala. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.