Ugašen požar u Gračanici, nema povređenih

Vest je ažurirana

10.00 – Ugašen požar u Gračanici, nema povređenih

U međuvremenu kako je javio RTV Kim, iz Vatrogasne službe u Lapljem Selu saopšteno je da je požar saniran, te da nema povređenih.

„Ljudi su spavali kada je požar izbio, ali bitno je da su evakuisani na vreme iz svojih kuća i da su spašeni njihovi životi. Zapaljena je starudija, koja je prouzrokovala dalje širenje požara. Nas su pozvali oko 8 časova. Vlasnik izgorelih objekata se potresao, to je stariji čovek koji je prvi primetio požar. Izgorele su krovne konstrukcije sporednih zgrada i stambena kuća čiji se krov obrušio. Hitna pomoć je takođe došla da ukaže pomoć ukoliko je nekome potrebna, na svu sreću povređenih nije bilo“, kazao za RTV Kim Dragan Sekulić, šef Vatrogasne službe u Lapljem Selu.

Komšije porodica čije su kuće zahvaćene požarom kažu da su dim primetile oko 7 časova i 30 minuta, i da su odmah pozvali vatrogasce.

Nakon gašenja požara meštani Gračanice ponovo imaju vodu i struju. Saobraćaj u blizini spomenika Milošu Obiliću i dalje je obustavljen, dok je inspekcija za utvrđivanje štete na terenu.

09.13 – Požar u Gračanici, gore privatne kuće

U Gračanici, u blizini spomenika Milošu Obiliću, jutros je došlo do požara. Gore krovovi četiri kuće, deo nekadašnje kafane „Simonida“ i marketa „Olimp“, javlja RTV Kim.

Na licu mesta su ekipe vatrogasnih službi koje su počele da gase požar.

Mesto incidenta obezbeđuje policija.

Uzrok požara za sada nije poznat.

Okupio se i veliki broj građana.

Saobraćaj u ovom delu Gračanice je obustavljen. Trenutno nema ni struje, ni vode.

RTV Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.