Posle ubistva trudnice, PIK preporučio suspenziju komandira Policijske stanice Lipljan, vodnika i dva inspektora

Policijski inspektorat Kosova zvanično je započeo preliminarnu istragu o postupku prema osumnjičenom S.H. zbog nasilja u porodici i neovlašćene upotrebe, kontrole ili držanja oružja. Iako PIK to nije saopštio, kosovski mediji otkrivaju da je u pitanju ovonedeljni slučaj ubistva 35-godišnje trudnice H.M., a S.H. je, kako je to već prethodno potvrdio kosovski ministar unutrašnjih poslova, izvršio samoubistvo nakon ubistva supruge.

Istragom su rukovodila Regionalna policijska uprava Uroševca, odnosno Policijska stanica Štimlje, kao i Policijska stanica Lipljan, koja je bila zadužena da zaštiti H.M.

Inspektori PIK-a su utvrdili sada da postoji osnovana sumnja da u vezi sa sprovođenjem Naredbe o zaštiti od strane službenika Policijske stanice Lipljan, postoje elementi krivičnog dela „Zloupotreba položaja ili službenih ovlašćenja“ i „Falsifikovanje službene isprave“.

Za ova krivična dela za sada su osumnjičena četiri policijska službenika Policijske stanice u Lipljanu. To su komandir same stanice, vodnik i dva inspektora.

Nakon što je PIK preporučio njihovu suspenziju, istraga se dalje nastavlja u koordinaciji sa tužilaštvom.

Kallxo saznaje da se dva inspektora terete da su dokumentaciju o zaštitnim merama sada već pokojne žene popunili zapravo tek nakon njenog ubistva, falsifikujući datum. Ona nikada nije potpisala dokumentaciju o sopstvenoj zaštiti, jer se radi o falsifikovanim papirima.

S.H., osumnjičen za ubistvo svoje supruge H. M. ispred Kliničko-bolničkog centra pre dva dana u Prištini, izvršio je samoubistvo, saopštio je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja.

U dvorištu Ginekološke klinike Kliničko-bolničkog centra u Prištini 30. novembra je pronađeno beživotno telo 35-godišnje žene. Kosovski premijer iste večeri prvi je zvanično saopštio da se radi o trudnici koju je navodno ubio suprug, a da je u pitanju ubistvo potvrdila je i Kosovska policija.

Povezane vesti:

Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo tokom pregovora o predaji

Stotine okupljenih na trgu u Prištini zbog ubistva trudnice: Ovo društvo se održava krvlju žena, institucije i sada zakazale

KP traži pomoć u pronalaženju osumnjičenog za ubistvo u PR; Mediji: Reč je o suprugu ubijene trudnice

Ubistvo žene ispred KBC u Prištini; Kurti – u pitanju je trudnica koju je ubio muž; Sutra u Prištini protestPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.