Porodica Slađana Trajkovića sutra protestuje ispred Specijalnog tužilaštva u Prištini

FOTO: KoSSev

Sa početkom sprovođenja istražnih radnji Specijalnog tužilaštva Кosova u predmetu Slađana Trajkovića iz Кosovske Mitrovice, osumnjičenog da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, porodica Trajković sutra organizuje protest ispred prostorija Specijalnog tužilaštva u Prištini.

To je za Radio Kontakt Plus izjavio branilac Slađana Trajkovića, advokat Dejan A. Vasić.

Prema njegovim rečima, cilj protesta je ukazivanje javnosti „na grubu nepravdu koju kosovski pravosudni organi čine osumnjičenom Slađanu Trajkoviću odbijanjem zahteva odbrane da se brani sa slobode ili eventualno kućnog pritvora“.

“Sudu smo skrenuli pažnju da su gotovo svi stanovnici Кosova bez obzira na nacionalnu pripadnost ostvarili ovo pravo. Naš zahtev baziran je iz čisto humanih razloga, s obzirom na to da je zdravstveno stanje osumnjičenog Trajkovića alarmantno pogoršano i postoji opasnost od fatalnog ishoda ukoliko se njegovo lečenje ne nastavi kod lekara Zdrastvenog centra u Кosovskoj Mitrovici, koji najbolje znaju tok i prirodu njegove bolesti”, naveo je advokat Vasić.

Protest će biti održan sutra ujutro u 9.00 sati.

Podsetimo, bivši pripadnik Kosovske policije, Slađan Trajković, uhapšen je polovinom decembra 2022. godine pod sumnjom da je počinio krivično delo „Ratni zločin“.

Njemu je potom određen jednomesečni pritvor.

Na šetalištu u severnom delu Mitrovice 12. januara organizovan je skup podrške Trajkoviću.

Dan kasnije njemu je produžen pritvor za još dva meseca.

Skup podrške Slađanu Trajkoviću, održan je i u Kraljevu, 28. januara.

O tome čitajte u posebnim vestima:

Skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću u Kraljevu

U centru K.Mitrovice održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću – bivšem policajcu kojeg sada terete za ratne zločine

Tužilaštvo: S. T. se tereti za ratne zločine počinjene ’99 u Vučitrnu, zatražen pritvor

KP: Uhapšeni Srbin tereti se za ratne zločine u Vučitrnu ’99

Srpska lista osudila hapšenje još jednog bivšeg pripadnika KP

Petković: Uhapšen još jedan bivši policajacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.