Skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću u Kraljevu

U centru Kraljeva danas je održan skup podrške bivšem kosovskom policajcu Slađanu Trajkoviću, uhapšenom u decembru. Porodica moli da se pusti da se brani sa slobode.

Njega kosovsko pravosuđe tereti za ratne zločine ’99. Uhapšen je 15. decembra, nakon što je zajedno sa više od 500 kolega početkom novembra, napustio Kosovsku policiju.

Njemu je Osnovni sud u Prištini produžio pritvor za još dva meseca.

Porodica i prijatelji zatražili su još jednom danas da se brani sa slobode jer mu je, kako su ponovili, zdravstveno stanje ugroženo.

Ukazano je na to da je bez terapije koju koristi za svoje hronično stanje bio preko mesec dana, i da mu je stanje pogoršano i usled stresa posle hapšenja.

Na skupu u parku, u centru Kraljeva je govorio njegov rođeni brat Srđan Trajković, supruga Suzana i ćerka Jelena Trajković.

Ranije ovog meseca porodica i njegov advokat skup podrške održali su u Kosovskoj Mitrovici.

Pročitajte još:

U centru K.Mitrovice održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću – bivšem policajcu kojeg sada terete za ratne zločine

Tužilaštvo: S. T. se tereti za ratne zločine počinjene ’99 u Vučitrnu, zatražen pritvor

KP: Uhapšeni Srbin tereti se za ratne zločine u Vučitrnu ’99

Srpska lista osudila hapšenje još jednog bivšeg pripadnika KP

Petković: Uhapšen još jedan bivši policajacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.