Ponovo pronađeni posmrtni ostaci kod Srbice, tek će se raditi DNK identifikacija

FOTO: Komisija vlade Kosova za nestala lica

Nastavila su se iskopavanja na groblju u selu Prekazu kod Srbice i tu su ponovo pronađeni posmrtni ostaci potencijalno osoba koje su nestale, saopšteno je danas iz Komisije za nestala lica kosovske vlade.

„Nakon višesatnog kopanja, timovi su naišli na posmrtne ostatke (kosti) žrtava i ekshumirali ih. Možda su od osoba koje se nalaze na spisku nestalih“, preciziraju.

Dodaju i da iskopavanja još uvek traju, te da će se ostaci tek podvrgnuti DNK analizi kako bi se identifikovali.

„O mogućim identifikacijama ovih tela obavestićemo vas nakon DNK rezultata“, navode iz Komisije za nestala lica.

Iskopavanja na ovom groblju vršila su se prvo početkom ovog meseca, kada su takođe pronađeni posmrtni ostaci za koje se sumnja da pripadaju žrtvama rata.

I za njih je najavljeno da će tek proći kroz DNK analize.

Samo dan nakon iskopavanja na groblju u Srbici, početkom meseca pregledane su još tri lokacije na prostoru gradskog groblja, ali u opštini Prizren.

Tu je takođe, kako je navela Komisija za nestala lica – pronađeno više posmrtnih ostataka.

Kuštrim (Kushtrim) Gara iz ove Komisije tada je rekao za prištinske medije da se njihov rad nastavlja „sa maksimalnom posvećenošću kako bi se bol porodica ublažio i strepnja čekanja došla do kraja“.

Povezane vesti: 

Posmrtni ostaci pronađeni kod Srbice, sumnja se da su sa spiska nestalih

Pronađeni posmrtni ostaci na groblju u Prizrenu, sumnja se da je reč o osobama sa spiska nestalihPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.