Policija saopštila da su pozvali Molićaja da se dobrovoljno javi u policiju ali on ignorisao

Dardan Molićaj protesti
FOTO: KosovaPress

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; sinoćno izdanje)

Kosovska policija saopštila je da je predsedniku Socijaldemokratske partije Dardanu Molićaju (Molliqaj) ostavila poziv da se pojavi, ali on nije poslušao, nakon čega je usledilo njegovo sinoćno hapšenje.

Policija je dalje objasnila da je pretraživala Molićajeve adrese stanovanja, ali bezuspešno.

Pored Molićaja, uhapšen je i aktivista PSD-a Adem Međuani. Obojici je određen pritvor do 48 sati, navodi se u policijskom izveštaju.

“Prvo hapšenje je izvršeno u jutarnjim satima kada je rešenjem o zadržavanju osumnjičenog od strane državnog tužioca, osumnjičeni lišen slobode i zadržan u pritvoru od 48 sati: A.M., muškarac, 43 godine, državljanin Republike Kosovo. Drugo hapšenje se dogodilo uveče, na periferiji Prištine, u kom slučaju je policija uhapsila osumnjičenog:D. M., muškarac star 37 godina, državljanin Republike Kosovo“, navodi se u saopštenju.

Obojica su optuženi da su u subotnjem protestu protiv poskupljenja „napali službenika”.

PSD je reagovao nakon Molićajevog hapšenja, tvrdeći da je hapšenje izvršeno nezakonito.

Stižu osude hapšenja Molićaja: Politička osveta, pravosuđe stavljeno u Kurtijevu službu

Uhapšen Dardan Molićaj, medijski navodi da je uhapšen pred ulazak u TV studio

U Prištini na protestu zbog poskupljenja struje manji incidenti, vlada kaže miran zahvaljujući policijiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.