Policija privela kosovskog Albanca zbog poziva na nasilno uklanjanje srpskih tablica

Policija skida tablice u Ropotovu
Ilustracija

Kosovska policija privela je juče kosovskog Albanca osumnjičenog da je na svom Fejsbuk profilu pozivao na nasilno uklanjanje srpskih registarskih oznaka, navodi se u dvadesetčetvoročasovnom izveštaju policije.

Tužilac je obavio razgovor sa osumnjičenim licem i pokrenuo postupak koji je stavljen u redovnu proceduru.

U jeku najnovijeg skoka tenzija, prethodnih dana bilo je više izveštaja da su se uklanjale srpske tablice sa automobila u gnjilanskom kraju. Sa druge strane, portparol Kosovske policije Daut Hodža rekao je za KoSSev da su „objavljene informacije o uklanjanju srpskih tablica sa vozila spekulacije“, ne preciziravši da li je u pitanju tačna ili lažna vest.

Da srpske registarske tablice nisu oduzimane u četvrtak je, u izjavi za RTK2, potvrdio i komandir policijske stanice u Ranilugu poručnik Nebojša Popović.

Popović je rekao da je u pitanju dezinformacija, kao i da je tog jutra obavljena kontrola jednog vozila i da je vlasniku istog izrečena kazna zbog nevezivanja pojasa.

Kontrolu vozila obavljali su pripadnici policije u službenoj uniformi, a ne kako su mediji ranije preneli policija u civilu, dodao je Popović.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.