Završen pretres Kosovske policije u Goraždevcu

Goraždevac
FOTO: Radio Goraždevac

Vest je ažurirana

22.25 – Kosovska policija napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim M. Đ., nakon što je izvršen pretres u prostorijama Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu, javio je u međuvremenu Radio Goraždevac.

Javili su i da je bio blokiran centar Goraždevca, te da čak novinarima ovog medija nije bilo dozvoljeno da pristupe svojim prostorijama.

Naznačili su da su službenici policije došli u Goraždevac zajedno sa uhapšenim M. Đ, a da je tokom njegovog hapšenja, kako navodi ovaj medij, pretučen L. Z. iz Goraždevca.

Radio Goraždevac takođe piše da je L. Z. izrečena kazna u iznosu od 300 evra, iako je njegov auto prilikom hapšenja M. Đ. bio parkiran u dvorištu, te da mu je oduzeta vozačka dozvola na devet meseci.

Ovaj medij takođe piše da L. Z. nije alkotestiran i da iz Kosovske policije nisu želeli da komentarišu izricanje kazne, već da su samo naveli da je bio u alkoholisanom stanju.

 

19:29 – „U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine“, rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.

„Trenutno se određeni broj pripadnika Kosovske policije nalazi u zgradi Privremenog organa Opštine Peć sa sedištem u Goraždevcu. Jedan broj njih je ispred Radija Goraždevac i ne dozvoljavaju novinarima da uđemo u radne prostorije“, rekao je on.

Portić je naveo da je postavljena žuta policijska traka na ulazu u zgradu Radija.

„Nismo dobili obrazloženje zašto ne možemo da uđemo u redakciju“, kazao je on.

Kako kaže, dobili su informaciju od Kosovske policije u Goraždevcu da je prilikom vožnje u alkoholisanom stanju uhapšen L. Z.

„Međutim, mi smo dobili novu informaciju da je bio udaran“, rekao je Portić.

Prema do sada nepotvrđenim informacijama, L. Z. je bio u društvu M. Đ. koji je uhapšen ranije tokom dana po povratku iz Goraždevca.

KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.