KP: Pripremljen operativni plan za održavanje javnog reda i mira tokom Vidovdana

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Kosovska policija saopštila je da je osmislila operativni plan za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, tokom i posle sutrašnjeg obeležavanja Vidovdana.

Operativni plan, kako navode, ima za cilj održavanje mira tokom praznika i sprečavanje incidenata, a podrazumeva povećanje bezbednosnih mera, garantovanje slobode kretanja na skupu za sve građane, kao i kontrolu i usmeravanje saobraćaja na svim putevima.

Pripadnici Kosovske policije pratiće grupe prema planu puta, saopštili su.

Pored toga, najavili su moguće zaustavljanje saobraćanja na delovima puteva tokom vremena održavanja manifestacije, počevši od Gračanice u jutarnjim satima, nakon toga na Gazimestanu u podne, pa sve do kraja manifestacije.

Kosovska policija pozvala je građane i učesnike u saobraćaju na razumevanje u slučaju privremenog prekida saobraćaja ili saobraćajnih traka za vreme obeležavanja Vidovdana kao i zbog eventualnog korišćenja alternativnih puteva.

Sutra se na Kosovu obeležava Vidovdan, najpre liturgijom u manastiru Gračanica i drugim manifestacijama, a potom sledi služenje parastosa kosovskim junacima na Gazimestanu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.