Podstrek za mitrovički bejbi bum u Novoj 2022: 10.000 mesečno za četvrto, peto…

Bebe beba
FOTO: KoSSev

Svaka porodica koja živi na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica i ima prebivalište u toj opštini, i koja u 2022. godini dobije četvrto dete, od lokalne samouprave dobijaće po 10.000 dinara mesečno, najavio je juče predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić.

Štaviše, ovaj podstrek ne važi samo za porodice koje u narednoj godini dobiju četvrtu prinovu, već i za one koje u 2022. godini postanu bogatiji za peto, šesto… dete, potvrđeno je za KoSSev u naknadnom saopštenju iz lokalne samouprave.

Novu mesečnu novčanu podršku porodicama u Kosovskoj Mitrovici, Spirić je najavio na jučerašnjoj Akademiji povodom obeležavanja dana opštine Kosovska Mitrovica, a ujedno i povodom obeležavanja 77. godišnjice oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

„Rađanje je nešto što je najneophodnije i želimo da u narednoj godini, slobodno kao lokalna samouprava, istaknemo da će biti finansirana svaka porodica koja u 2022. godini dobije četvrto dete. Dakle, tokom čitave godine, svakog meseca, dobijaće po 10.000 dinara, što je oko 120.000 dinara za čitavu godinu. To je jasan pokazatelj da svi zajedno želimo da opstanemo ovde na Kosovu“, poručio je juče Spirić.

O jučerašnjem obeležavanju Dana opštine Kosovska Mitrovica, čitajte u posebnim vestima:

K.Mitrovica obeležila Dan oslobođenja, na svečanoj akademiji dodeljene plakete i povelje

Predsedniku Srbije dodeljeni Zlatna povelja i Ključ grada Kosovske Mitrovice

Otvoren most kod Dudinog krša i započeta rekonstrukcija KBC Kosovska Mitrovica

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.