Počinju pregovori o tehničkoj vladi Kosova

Izvor: Bošnjak – ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

 
Visoki predstavnici političkih partija su počeli sa konsultacijama o formuli po kojoj bi naša zemlja izašla iz krize jer je zaista nepotrebno održavanje vanrednih izbora.
 
Izvori lista "Tribuna" kažu da bi jedna tehnička sveobuhvatna Vlada u jednogodišnjem mandatu bila najbolje rješenje, a nema sumnje da bi bila podržana i od strane međunarodne zajednice.
 
Takav scenario bi bio moguć ako prebrojavanje glasova dovede do toga da i AKR pređe cenzus. U jednoj takvoj situaciji broj poslanika za formiranje Vlade ne bi imao opozicioni blok podržan od strane pokreta VV ali ni koalicija između PDK-a i AKR-a.
 
Prema izvorima lista, u ovom momentu ne smijemo dozvoliti formiranje Vlade jednog djela u ovako tendencioznoj atmosferi stvorenoj nakon potpisanog sporazuma opozicionih partija.
 
To se ne smije dogoditi jer bi Kosovo na kraju ove godine trebalo promijeniti Ustav da bi omogučilo početak rada Specijalnom sudu za ratne zločine koji će istraživati izvještaje Dicka Martyja.
 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.