Počela isplata od po 100 evra zaposlenima u privatnom sektoru

evri 100 evra novac pare
FOTO: Shutterstock

Isplata od po 100 evra izvršena je danas za 210,000 zaposlenih i 10,000 samozaposlenih u privatnom sektoru, saopštio je danas kosovski ministar finansija, rada i transfera, Hekuran Murati.

„Ukupno 220,000 ljudi danas će na svoje račune dobiti dodatak od 100 evra“, poručio je Murati na Fejsbuku.

Ovaj ministar je kazao da će onima koji su zaposleni u privatnom sektoru u martu, a nisu bili u februaru, uplata biti izvršena u junu, pod uslovom da „od strane poslodavca budu deklarisani kao radnici na najmanje tri meseca (mart, april i maj).

Kosovska vlada izdvojila je juče 35 miliona evra u sklopu paketa za ekonomski oporavak. Ovaj novac, kako je tada potvrdio kosovski ministar finansija, namenjen je isplati jednokratne pomoći od po 100 evra za zaposlene u privatnom sektoru i studente.

Murati je juče najavio isplatu za ovu nedelju i podsetio da je prošle nedelje istekao rok za podnošenje prijava zaposlenih u privatnom sektoru za jednokratnu pomoć, ali i da studenti i dalje mogu da apliciraju te da će, nakon završetka procesa prijavljivanja i njima biti uplaćen novac.

Podsetimo, kosovski premijer, Aljbin Kurti, najavio je još aprila meseca novi paket pomoći građanima, koji će biti od koristi penzionerima, socijalno ugroženima, studentima, kao i radnicima u privatnom i javnom sektoru.

Tada je za april mesec udvostručena socijalna pomoć i naloženo da se po 100 evra uruči penzionerima, radnicima u privatnom, javnom sektoru i studentima.

Kosovska vlada već je izvršila uplatu jednokratne pomoći za penzionere, korisnike socijalne pomoći i zaposlene u javnom sektoru.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.