Po treći put pljačka vozila Henderson za prevoz novca u Leposaviću

Foto: Twitter, Screenshot

Jutros oko 11 časova, u selu Dren u opštini Leposavić, opljačkano je vozilo firme „Henderson“ koja prevozi novac za potrebe banaka. Trenutno nema potvrde o preciznoj količini novca koja je odneta, u kojoj valuti, kako je izvedena pljačka i ko su počinioci.

Informaciju je za KoSSev potvrdio zamenik komandira Kosovske policije, regiona Sever, major Besim Hoti, uz napomenu da će više informacija imati uskoro.

Ovo je treći put da su vozila kompanije za obezbeđenje Henderson na meti pljačkaša i to sva tri puta u opštini Leposavić.

Prošle godine u junu, gotovo u isto vreme, opljačkano je oko 18.000.000 dinara. Deo novca je pronađen u toku istog dana, kao i vozilo za koje se veruje da je korišćeno u pljački, dok je jedan pljačkaš identifikovan, ali se prema najnovijim informacijama iz policije za ovim licem i „dalje traga“.

Pokušaj pljačke dogodio se prošle godine i u maju takođe u opštini Leposavić i to na svega dvadesetak metara od prelaza Jarinje, u trenutku primopredaje novca sa strane opštine Leposavić. Novac je iz pravca centralne Srbije trebalo da bude prebačen na Kosovo. Tada je i pucano na Kosovsku policiju. Međutim, pljačka je sprečena.

Firma Henderson registrovana je na Kosovu kao privatna firma za obezbeđivanje ljudi i imovine – uglavnom banaka.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.