Protest taksista sutra u Gračanici

opstina gracanica
Foto: RSE

Taksi udruženja „Tina taksi“ i „Maksi taksi“ iz Gračanice održaće sutra u 13 časova jednočasovni protestni skup ispred zgrade opštine, kako bi skrenuli pažnju građana i medija na „kršenje zakona kako od strane nadležnih institucija u ovoj opštini tako i taksi kompanije „Shoferi Im„, navodi se u saopštenju ovih taksi udruženja.

Tvrde da je povod za održavanje protesta to što taksi firma „Shoferi IM“ navodno nezakonito posluje na teritoriji opštine Gračanica, a da, kako navode, opštinske institucije to ne sprečavaju.

Kako objašnjavaju, prema kosovskom Zakonu o drumskom prevozu, prevoznik taksi-vozila ne može da boravi ni da uzme putnike na teritoriji opštine u kojoj nije registrovan za obavljanje delatnosti taksija, a firma „Shoferi Im“ je registrovana za rad na teritoriji opštine Kosovo Polje.

Uprkos tome, kako navode dve taksi firme koje najavljuju protest, opština Gračanica je ovoj firmi dala radnu dozvolu i time prekršila zakon.

Iz ovih taksi udruženja kažu da su podneli prijavu policiji za „nezakonit rad“ kompanije „Shoferi Im“, ali i prijavili održavanje protestnog skupa.

Nakon završetka protesta, planirano je da se ispred Opštine Gračanica, medijima obrate vlasnici firmi „Tina taksi“ i „Maksi taksi“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.