Opljačkano vozilo kompanije za obezbeđenje Henderson, sumnja se da je odneto oko 18.000.000 dinara

13:00 – Policija pronašla deo novca, jedno vozilo, potraga u toku

Prema preliminarnim informacijama iz policije, iz vozila kompanije „Henderson“ opljačkano je oko 18.000.000 dinara. Čiji je novac u policiji i dalje nisu mogli da potvrde zbog intenzivne istrage koja je u toku. Deo novca je pronađen kao i jedno vozilo za koje se veruje da je korišćeno u pljački. Policiji je takođe poznat i identitet jednog od osumnjičenih. U policijsku potragu uključile su se jedinice iz regiona Jug i Regionalne direkcije Prištine, novi su detalji koje je za KoSSev potvrdio zamenik komandira KP-a za region Sever, Besim Hoti.

„Jedno vozilo za koje se sumnja da je korišćeno tokom pljačke pronađeno je u selu Meljenica, opština jug. U vozilu je pronađeno jedno vatreno oružje, određena količina novca i vozačka dozvola za koju se pretpostavlja da pripada vlasniku vozila ili vozaču. Verujemo da ih je sačekalo drugo vozilo marke ‘Opel zafira’ i da su krenuli ka podujevskom putu,“ objasnio je dalje Hoti.

Informacije su, dodaje, prijavljene i patrolama prištinskog regiona.

„U saradnji sa ovim patrolama, kao i regiona Sever i Jug, u potrazi smo za osumnjičenima,“ kazao je.

11:53 – Leposavić: Opljačkano vozilo kompanije za obezbeđenje Henderson

Danas oko 11 časova u Leposaviću opljačkano je vozilo kompanije za obezbeđenje „Henderson“. Policija u ovom trenutku još uvek nema preciznu informaciju čija je tačno imovina opljačkana i o kojem se iznosu radi.

„Na raspolaganju imamo informaciju o moguća četiri vozila uključena u pljačku. Policija poseduje opis mogućih napadača i intenzivno traga za njima, a aktiviran je i operativni plan potrage,“ za KoSSev navodi zamenik regionalnog komandira Kosovske policije za Sever, Besim Hoti.

Policajci su na terenu, obavlja se istraga, te će po Hotijevim rečima, precizne informacije o tome šta je tačno i koliko opljačkano imati nakon razgovora sa oštećenima.

Ovo je drugi put da su vozila kompanije za obezbeđenje Henderson meta napada pljačkaša.

Pokušaj pljačke dogodio se prošle godine u maju takođe u opštini Leposavić i to na svega dvadesetak metara od prelaza Jarinje, u trenutku primopredaje novca sa kosovskometohijske strane, koji je iz pravca centralne Srbije trebalo da bude prebačen na Kosovo. Tada je i pucano na Kosovsku policiju.

Firma Henderson registrovana je na Kosovu kao privatna firma za obezbeđivanje ljudi i imovine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.