PO Kosovska Mitrovica u novoj 2022, po 120,000 dinara svakoj porodici koja dobije više od troje dece

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica novčano će u 2022. godini nagraditi porodice koje u ovoj godini postanu bogatije za četvrto, peto, šesto dete i to sa ukupno 120,000 dinara.

Svaka porodica koja se odluči na više od troje dece, u ovoj godini može da računa na mesečni novčani dar u iznosu od po 10.000 dinara od strane lokalne samouprave, u prvom danu Nove 2022. godine Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić podsetio je na odluku ovog organa sa kraja godine.

Odluka se odnosi na svaku porodicu koja živi na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica i ima prebivalište u toj opštini, a dobije četvrto, peto, šesto dete.

„Mi kao Privremeni organ opštine Кosovska Mitrovica, finansijski ćemo podržati svaku porodicu koja u 2022. godini dobije četvrto dete. Tokom čitave godine, svakog meseca, porodica će imati pravo na 10.000 dinara odnosno 120.000 je ukupan iznos za celu godinu. Takođe, ovo se odnosi i na porodice koje dobiju peto i šesto dete“, kazao je.

„Ovo je jasan pokazatelj da Privremeni organ najbolje prepoznaje potrebe roditelja i preduzima mere kako bi se pospešilo rađanje na ovom prostoru. Takođe , jasan indikator da je lokalna samouprava uvek uz svoj narod“, dodaje Spirić.

Građanima je ujedno čestitao Novu Godinu, a danas se očekuje da obiđe i prvog rođenog Mitrovčanina u 2022. – dečaka teškog skoro četiri kilograma koji je rođen jutros u 6:20.

„Neka vam nova 2022. godina bude uspešnija od prethodne, godina novih mogućnosti i ispunjenja očekivanog. Sve što radite činite u skladu sa istinskim vrednostima kako bi se osećali dobro, zadovoljno i ispunjeno. Sve što možete da zamislite, možete i da ostvarite. Ostanite strpljivi, pronađite mir u svemu. Neka vas život vodi svojim tokom a vi u svemu pokušajte da otkrijete smisao. Utočište pronađite u porodici, u društvu najmilijih, neka vas na tom putu sreća prati a ljubav vodi“, poručio je u saopštenju juče dostavljenom medijima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.