Plemetina: Požar na privatnoj farmi, izgoreo pomoćni objekat

Foto: Goran Dančetović

Petković: Kancelarija će pomoći u naknadi štete

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, poručio je da će Kancelarija pomoći porodici u Plemetini koja je danas pretrpela štetu od požara.

„Važno je da se držimo zajedno i u dobru i u zlu i nećemo ostaviti Bobana i njegovu porodicu na cedilu“, napisao je Petković na svom Fejsbuk nalogu.

U Plemetini je danas izbio požar na privatnoj farmi u vlasništvu meštanina. Vatrom je zahvaćen pomoćni objekat gde je uskladištena hrana za stoku. U toku je gašenje požara, potvrdio je za Gračanica onlajn predsednik Privremenog opštinskog organa u Obiliću, Goran Dančetović.

Požar koji je izbio još u ranim popodnevnim satima još nije lokalizovan, na terenu je pet vatrogasnih ekipa.

„U požaru je izgoreo pomoćni objekat u kome je uskladištena hrana za stoku. Izgorelo je oko 15.000 bala lucerke“, kazao je Dančetović.

Na farmi su izgorela vrata, a 50 krava muzara je zahvaljujući pomoći meštana spašeno.

U trenutku požara vlasnici farme, koji obrađuju 70 hektara zemlje, bili su u polju.

Ranije danas, izbio je požar i u selu Dobrava u leposavićkoj opštini, koji je zahvatio veći deo šume i suvog rastinja. Zbog požara, kako saznaje KoSSev, kroz ovo selo saobraćaj je duže bio u prekidu. U gašenju požara učestvovala su tri vatrogasna kamiona.

Inače, svakodnevni požari u više opština na Kosovu traju već nedelju dana. Razlozi za to, prema dosadašnjim informacijama, su vetar, visoke temperature, manjak vatrogasaca i ljudski nemar. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.