Požar u selu Dobrava kod Leposavića, gori šuma

Požar
Foto: RTV Mir

Nešto posle 12:00 časova izbio je požar u selu Dobrava koje se nalazi uz magistralni put Leposavić – Sočanica, požar je zahvatio veći deo šume i suvog rastinja, a vetar dodatno otežava gašenje, javio je RTV Mir. Sa druge strane, kako za KoSSev javljaju čitaoci sa terena, saobraćaj kroz ovo selo bio je u prekidu više od dva od sata. Trenutno se na terenu nalaze patrola Kosovske policije i tri vatrogasna kamiona.

Ekipe Vatrogasne službe iz Leposavića i iz Mitrovice pokušavaju da gašenjem suzbiju požar da se ne bi proširio do kuća koje se nalaze u blizini, javlja RTV Mir pozivajući se na izjave meštana, koji su iz daleka fotografisali, videvši gust dim.

Kako dalje ovaj medij nezvanično saznaje, u blizini se nalaze seoska domaćinstva koja su za sada bezbedna.

Takođe, reporter KoSSeva zabeležio je fotografije i na izlasku iz Leposavića, na kojima se vidi gust dim kao i vatrogasci, koji su se uputili ka mestu gde je izbio požar.

U Kosovskoj policiji za Region Sever trenutno nisu imali informacije o ovom požaru.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.