PIK: Uhapšen policajac Regiona Sever zbog „zloupotrebe službenog položaja“ i „uzimanja mita“

Policijski inspektorat Kosova (PIK) i specijalne jedinice Kosovske policije uhapsili su danas policajca D.K. jedinice za brzo reagovanje Regiona Sever, zbog sumnje da je izvršio krivično delo „zloupotreba službenog položaja“ i „uzimanja mita“.

Prema informacijama iznetim u saopštenju PIK-a, istražitelji su operativnim radom došli do saznanja da je danas uhapšeni policajac, D.K., bio umešan u nezakonite aktivnosti, konkretno da je zatražio od građanina iznos od 25.000 evra kako bi omogućio prenos opreme iz fabrike u opštini Zvečan u opštinu Gračanica.

U toku istrage, istražitelji PIK-a su od Osnovnog suda u Mitrovici, a u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, zatražili i odobrenje naloga za primenu skrivenih istražnih mera koje su obuhvatale i simulaciju krivičnog dela.

Tokom hapšenja, kod osumnjičenog je pronađeno 12.500 evra za koje se sumnja da ih je uzeo od podnosioca žalbe.

Osumnjičenom je, odlukom tužioca, određen 48-časovni pritvor.

Ranije danas, KosovoPress javio je, pozivajući se na svoje izvore, da je danas u Severnoj Mitrovici uhapšeno dvoje policajaca – D.K. i G.S.

Hapšenje policajaca obeležilo je godinu za nama. Kada je Region Sever u pitanju, Policijski Inspektorat Kosova (PIK), u periodu januar – septembar 2019., uhapsio je 32 policajaca i jednog civilnog službenika, a preporučili su suspenziju 57 policajaca i dva civilna službenika Kosovske policije.

Godina za nama: Kad policija hapsi policiju

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.