PIK: Predao se policajac iz Z. Potoka osumnjičen za manipulaciju dokazima, bio van Kosova od prošle godine

Policijskoj stanici u Zubinom Potoku predao se policijski službenik, koji se od februara prošle godine, sumnjiči za krivična dela „zloupotreba službenog položaja“ i „manipulacija dokazima“, saopštio je danas PIK.

Marta prošle godine za KoSSev je potvrđeno da je jedan policijski službenik u Zubinom Potoku, zadužen za Sobu za dokaze, zloupotrebio službeni položaj kada je iz tih prostorija odneto više vrsta vatrenog oružja i nekoliko motornih testera.

Nešto pre toga iz KP je saopšteno, da je protiv policijskog službenika odgovornog za „Sobu dokaza“, ali i šefa istrage i komandira policijske stanice Zubin Potok, pokrenut postupak za suspenziju zbog sumnje da je počinjeno krivično delo.

Besim Hoti, iz Kosovske policije, potom je potvrdio da su odmah zatim naredbom generalnog direktora suspendovana tri policijska službenika u roku od 72 sata, a da je slučaj preuzeo Policijski inspektorat Kosova (PIK).

Kosovski policijski inspektorat saopštio je danas da je o predaji jednog policijskog službenika obavešten iz stanice u Zubinom Potoku, nakon čega je i uhapšen.

PIK sumnja da se ovaj policajac od februara 2020. godine nalazio van Kosova.

Nakon razgovora sa tužiocem on je priveden i određen mu je pritvor od 48 sati.

PIK je u koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Mitrovici pokrenuo i istragu o ovom slučaju.

„Pokrenuta je istraga o službenom licu osumnjičenom za navedena krivična dela. Sumnjiči se da je dela obavljao u toku rada na funkciji odgovornog službenika u Kancelariji dokaza u policijskoj stanici Zubin Potok“, naveo je danas PIK.

Takođe, sve dalje istražne radnje u vezi sa slučajem nastaviće istražitelji PIK-a u stalnoj konsultaciji sa odgovornim tužiocem.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.