Policija Kosova: Pokrenut postupak za suspenziju komandira u Zubinom Potoku i još dva lica

policija kosvska ilustracija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Protiv policijskog službenika odgovornog za „Sobu dokaza“, šefa istrage i komandira policijske stanice Zubin Potok, pokrenut je postupak za suspenziju, navodi se u večerašnjem saopštenju Kosovske policije.

Protiv policijskog službenika odgovornog za „Sobu dokaza“, šefa istrage i komandira policijske stanice Zubin Potok, prema predviđenim disciplinskim postupcima, pokrenuta je suspenzija sa lokalnog nivoa, dok su PIK i Osnovno Tužilaštvo obavešteni o preduzetim radnjama, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Inspekcijska komisija je, na osnovu nalaza, ocenila da ima mogućih elemenata krivičnog dela „Zloupotreba službene dužnosti ili ovlašćenja“ i odmah je putem službenih mehanizama obavestila Policijski Inspektorat Kosova (PIK), stoji u policijskom saopštenju.

Policijske jedinice su u saradnji sa PIK-om i ovlašćenjem nadležnog tužioca, danas sprovele kontrolu u kući policijskog službenika odgovornog za „sobu dokaza“, a detaljnija inspekcija nastaviće se narednih dana do donošenja tačnih i potpunih zaključaka u vezi sa slučajem.

Pročitajte još:

Policijska akcija na Severu i jugu: Uhapšeni policajci Srbi, Bošnjaci i Albanci među njima i starešine, sumnjiče se kao deo organizovane kriminalne grupePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.