Policajac iz Zubinog Potoka zloupotrebio službeni položaj, iz sobe dokaza nestalo oružje

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Policijski službenik u Zubinom Potoku, zadužen za sobu za dokaze, zloupotrebio je službeni položaj kada je iz ovih prostorija odneto više vrsta vatrenog oružja i nekoliko motornih testera, potvrđeno je iz Kosovske policije za KoSSev.

U današnjem dvadesetčetvoročasovnom izveštaju Kosovske policije, navodi se da je odluku doneo sudija nakon preliminarne istrage.

Slučaj se dalje istražuje.

Kosovska policija saopštila je nedavno da je protiv policijskog službenika odgovornog za „Sobu dokaza“, ali i šefa istrage i komandira policijske stanice Zubin Potok, pokrenut postupak za suspenziju zbog sumnje da je počinjeno krivično delo – zloupotreba službene dužnosti ili ovlašćenja.

Besim Hoti, iz Kosovske policije, potvrdio je ovog jutra da su odmah zatim naredbom generalnog direktora suspendovana tri policijska službenika u roku od 72 sata, a da je slučaj preuzeo Policijski inspektorat Kosova (PIK).

Informacije o istrazi povodom još dvojice policijskih službenika koji se takođe sumnjiče za zloupotrebu službene dužnosti nismo uspeli da saznamo jer do objavljivanja ove vesti portparol PIK-a, Arber Beka, nije odgovarao na naše telefonske pozive.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.