Petković: Srbiju sa nacističkom Nemačkom poredi čovek iz naroda koji je imao SS diviziju

Apsurdno je da Srbiju sa Nemačkom između dva rata poredi pripadnik naroda koji je imao sopstvenu SS diviziju „Skenderbeg“, te fašističku miliciju Bali kombetar, i čije je nacionalno pitanje u Drugom svetskom ratu rešavano upravo kroz fašistički koncept „Velike Albanije“, kojem je Кurti i danas slepo privržen, stiže odmah reakcija Petra Petkovića na današnji tekst u britanskom Telegrafu.

„Кurtijevo falsifikovanje istorije je uvredljivo za sve žrtve fašizma i nacizma stradale od noža albanskih šovinista u Drugom svetskom ratu, a žrtve su bili najviše Srbi“, kaže direktor Kancelarije za KiM.

„Srbija preti da izazove treći Balkanski rat“, a Aleksandar Vučić se ponaša poput „Nemačke između svetskih ratova“, dok ga ohrabruje Vladimir Putin – piše današnji britanski Telegraf u dužem tekstu o Kosovu, citirajući kosovskog premijera Aljbina Kurtija u razgovoru za ovaj list.

Kurti u seriji teški optužbi na račun srpskog predsednika iznosi i to da ukoliko ga zapadne vlade „ne budu shvatile ozbiljno“, kosovska i bosanskohercegovačka kriza bi mogle da eskaliraju.

„Umesto što mu se poklanja prostor za fantazmagorije i tirade protiv Srbije, valjalo bi da svi obrate pažnju na Кurtijevo ponašanje pre nego što načini ozbiljnu štetu. Aljbin Кurti je, i to svet mora da shvati, opasan čovek, a njegov čudan unutrašnji svet nije samo fenomen po sebi, već je i ozbiljna bezbednosna pretnja,“ sada upozorava Petković.

Nakon što ga je u septembru proglasio „psihopatom“ i „ludakom“, Petković sada ima novij rečnik:

„Ideološki kentaur Aljbin Кurti uspeo je da pomiri svoju marksističko-lenjinističku prošlost sa velikoalbanskim fašističkim programima svojih predaka, i zabrinjavajuće je to što je prostor za intervju dobio u jednom uglednom britanskom političkom mediju“.

„Međutim, i Albanci na Кosovu i Metohiji polako shvataju da je Кurti avet prošlosti, što potvrđuju i rezultati nedavno održanih lokalnih izbora, ali to izgleda i dalje ne shvataju oni na Zapadu koji ga promovišu kao demokratu i mirotvorca, iako sve činjenice govore suprotno.

Кad smo već u sferi istorijskih paralela, navodi dalje Petković, niko u regionu ne liči na „nacističke jurišnike“ iz međuratnog vremena koliko specijalne jedinice kosovske policije, koje „sistematski rade na zastrašivanju i terorisanju golorukog srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini“.

Neverovatno je da Кurtijev falsifikatorski monolog nije naišao na potpitanja i da nije bio suočen sa činjenicama koje zlonamerno prećutkuje, Petković je dao i opasku na račun teksta u Telegrafu.

Šta je Kurti još kazao za Telegraf i kako je ovaj britanski list video situaciju na Kosovu, čitajte u posebnoj vesti.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.