Petković: Rašić nema ni moralne ni intelektualne kapacitete da se uključi u pisanje nacrta ZSO

Petar petković konferencija
FOTO: Beta/Slobodan Miljević

Kurti koji je više puta decidno priznao da ne želi da formira ZSO i sada potura svog podobnog ministra Rašića da tobože piše nekakav Statut u ime srpske zajednice samo da bi dodatno zamazao oči međunarodnoj zajednici. Ali na njegove podvale niko ne naseda, reakcija je direktora za KiM Petra Petkovića na izjavu ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića da je spreman da učestvuje u izradi statuta ZSO.

Kosovski ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić danas izrazio je spremnost da se uključi u izradu nacrta statuta ZSO, odnosno da će, kada kosovska vlada krene sa izradom ovog statuta – on dati svoj doprinos.

Priznaje da, u ovom koji je on čitao, postoje nejasnoće.

Smatra da je ZSO neophodna, a najzad i deo prihvaćenih međunarodnih obaveza, ohrabrujući u ovoj izjavu kosovske vlasti da se ne plaše „bosnizacije“ u ovom slučaju.

Smatra i da postoji dovoljno stručnjaka koji će voditi računa o tome, da nacrt bude u skladu sa kosovskim ustavom.

Rašić: Spreman sam da učestvujem u izradi statuta ZSO

Petković: Rašić nema nikakve ni moralne ni intelektualne kapacitete da se uključi u pisanje Nacrta ZSO

Usledila je reakcija direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, koji smatra da Rašić radi na štetu Srba sa Kosova.

„Antisrpski ministar Nenad Rašić ne zastupa nikog drugog do svog gazdu Aljbina Kurtija i sve radi na štetu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i zato nema nikakve ni moralne ni intelektualne kapacitete da se uključi u pisanje Nacrta Statua Zajednice srpskih opština“, kaže Petković.

Reč je, smatra, o najobičnijem Kurtijevom triku da bi „zamazao“ oči međunarodnoj zajednici.

Kurti je, kaže Petković, više puta decidno priznao da ne želi da formira ZSO, i sada potura svog podobnog ministra Rašića da tobože piše nekakav Statut u ime srpske zajednice.

Na njegove podvale, kaže, „niko ne naseda“.

„Pošto je Rašić više puta javno ismevao ZSO i predlagao da se umesto njega formira udruženje dživdžana, on i njegov gazda Kurti, zajedno sa njihovim Radoicom Radomirovićem mogu da budu nadležni jedino za vrapce, ako ih i oni hoće, a brigu o Srbima vode oni kojima je do srpskog naroda jedino i istinski stalo, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem“, kaže direktor Kancelarije za KiM.

Rašićev predlog da učestvuje u izradi statuta za ZSO, za Petkovića je direktan napad na nacrt statuta EU, te nastavak Kurtijevih trikova za „potkopavanje i poništavanje dogovora u Briselu“.

„Postoji Nacrt Statuta ZSO koji je izradio Upravljački tim u skladu sa Briselskim sporazumom, a od prošle godine na stolu je i Nacrt Statuta EU za koji je Beograd rekao da je dobra osnova kako bi se što pre došlo do formiranja ZSO“.

Ni Kurti, ni Rašić, prema Petkovićevim rečima – nisu sposobni da se bave izradom dokumenta od kao što je nacrt ZSO.

„Ni Kurti koji svakodnevno progoni i teroriše Srbe, ni njegovi podobni Srbi koji su snimljeni kako se drogiraju i pale automobile srpskom narodu, nisu ni sposobni ni ovlašćeni da se bave izradom dokumenta koji je od životne važnosti za ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i njihovu bezbednost“. 

Petković postavlja i pitanje „pod kakvim je i čijim uticajem“ Rašić uopšte i dao izjavu da je spreman da se uključi u pisanje krovnog dokumenta za formiranje ZSO.

„Ovakve predstave možda mogu da prihvate oni koji su konzumenti sredstava koje Radomirović i drugi podobni Kurtijevi Srbi koriste“, naveo je na kraju direktor Kancelarije za KiM.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.