Petković nakon SMS-a o registraciji na RKS: Sa promašenih video spotova, Kurti prešao na SMS poruke

FOTO: KoSSev

Džaba menja taktiku, Srbi neće njegove ‘RKS’ tablice – oglasio se danas direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Beograda nakon što je korisnicima IPKO mreže jutros na srpskom jeziku stigao SMS kosovskog MUP-a, kojim se građani pozivaju na preregistraciju vozila.

„Sa promašenih video spotova, Aljbin Kurti sada je prešao na SMS poruke“, poručio je Petković.

Naznačio je da uprkos pokušajima kosovskih vlasti, Srbi sa Severa Kosova ne žele da se odreknu srpskih tablica.

„Džaba menja taktiku, Srbi neće njegove ‘RKS’ tablice, već registarske oznake države Srbije. I to su mu pokazali na Severu – 2 preregistrovanih od 9.000 srpskih tablica“, naveo je Petković u objavi na Tviteru.

Podsetimo, šest dana do isteka dvomesečnog roka za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, korisnicima IPKO mobilne mreže jutros je stigla poruka kosovskog MUP-a na srpskom jeziku.

„Registrujte svoja vozila na RKS, uz finansijske i proceduralne pogodnosti do 31.10.2022. Bilo gde, nezavisno od Vašeg boravišta. 0800 GO-RKS“, glasi tekst.

Da su jutros dobili poruku od kosovskog MUP-a u kojoj se poziva na registraciju vozila na RKS, za naš portal je potvrdilo više građana na Severu, kao i Srbi koji žive na jugu a koji koriste IPKO mobilne kartice.

Nije poznato kako je kosovski MUP došao do brojeva telefona građana kojima je poziv upućen.

Do isteka dvomesečnog roka za preregistraciju vozila sa oznakama srpskih gradova na Kosovu na tablice RKS, ostalo je još šest dana. Uoči isteka tog roka, kosovskoj vladi upućen je zahtev SAD, cele Kvinte kao i Evropske unije, da na još 10 meseci produži rok za primenu svoje odluke o preregistraciji. Odgovor kosovske vlade se još uvek čeka.

Šta je danas o tome poručio srpski predsednik, Aleksandar Vučić, pročitajte u: 

Vučić o tel.brojevima Srba koji su završili kod MUP-a Kosova: Predstoji nam teško vremePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.