Vučić o uhapšenom M.M. za ubistvo Olivera Ivanovića: Nemam pojma, pošto sam video da sve što su do sada uhapsili su pustili, čak i odustali od optužnice

Oliver Ivanović KoSSev
FOTO: KoSSev

Predsednik Srbije ne zna ništa o Milanu Mihailoviću, nedavno uhapšeni a prethodno odbegli u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, i navodno tome da je bliski saradnik Zvonka Veselinovića – tako kaže. Ipak, sumnja u „verziju događaja“, koju je kosovsko pravosuđe sastavilo u treću izmenjenu optužnicu, uz naglasak da su sami kosovski organi i odustali od nje, da oslobađaju one koje su prethodno uhapsili i da u njoj nema ni imena Milana Radoičića.

Prošle nedelje uhapšen je M.M. za kojim su kosovski organi vlasti tragali još od 2019. godine, upravo zbog umešanosti u ubistvo srpskog političara. Bez ikakvih drugih detalja jedino što je u međuvremenu potvrđeno jeste to da mu je Osnovni sud u Prištini u međuvremenu odredio pritvor i da se tereti za „Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“, a u vezi sa krivičnim delom „Teško ubistvo“.

U delu medija se prethodnih dana podsetilo na to da je M.M. zapravo blizak saradnik srpskog biznismena sa Kosova, koji živi sada u centralnoj Srbiji Zvonka Veselinovića i koji se takođe nalazi u optužnici u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. M.M. je uz Veselinovića, Radoičića i Bojića do sada bio nedostupan kosovskim organima.

„Nemam pojma, pošto sam video da sve što su do sada uhapsili su pustili, čak i odustali od optužnice. Optužnica koju su podigli na kraju te optužnice, nema ni za Radoičića, da vas podsetim, tako da stvarno nemam pojma. Oni nama ništa nisu poslali i sumnjam u njihovu verziju događaja s pravom, na osnovu onoga što su naše službe radile. Stvarno ne znam o kome se radi. Nisam ni čuo, ni video, a nisam dobio ni posebne papire iz naše službe o tome“, objasnio je predsednik Srbije danas iz Vlasotinca novinarki iz Leskovca – kako stoji situacija sa procesom suđenja u Prištini.

Podsetimo, u toku je postupak pred specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini optuženima za umešanost u ubistvu Olivera Ivanovića, a koji se vodi po trećoj optužnici.

Na optuženičkoj klupi za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića terete se Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se za zloupotrebu službenog položaja.

I u trećoj optužnici po kojoj se sada vodi postupak, spominju se Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koji su označeni kao vođe kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića.

Istraga za Veselinovićem započela je u aprilu 2019. godine, kada je na listu lica za istragu dodato i ime Milan Mihailović.

Takođe, u decembru 2021. je obelodanjena lista američkog ministarstva finansija sa 13 biznismena i ljudi sa Severa koji su se našli pod američkim sankcijama, a među njima su i imena sa optužnice, odnosno imena koja se spominju u optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića: Milan Radoičić, Zvonko Veselinović, Žarko Veselinović, Željko Bojić, Marko Rošić i Milan Mihailović.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.