Petković: Krvavo smo izgradili srpsko jedinstvo, i ono je pokazalo rezultate

FOTO: KoSSev

„Krvavo smo izgradili srpsko jedinstvo, i ono je pokazalo rezultate“, kazao je Petar Petković u intervjuu za TV Tanjug.

Kako kaže, u konkretnom slučaju, to je Srpska lista, koja se uvek dogovara sa zvaničnim Beogradom, jer: „Srpska lista predstavlja projekat od nacionalnog značaja.“

Nema više ni Kurtijevih, ni Haradinajevih Srba, niti će država Srbija dozvoliti da bilo koji pojedinac ugrozi to srpsko jedinstvo, naglasio je Petković.

„I kad vi imate Srpsku listu koja sa svojom državom Srbijom gradi jedinstvo na Kosovu i Metohiji, a po prvi put imamo to ostvareno jedinstvo, gde nemamo više ni Kurtijeve ni Haradinajeve i ne znam čije Srbe, nego imamo srpski narod i Srpsku listu koja predstavlja taj narod i bori se za interese tog naroda na Kosovu i Metohiji, imamo to jedinstvo koje smo izgradili i nećemo dozvoliti da ikakvi pojedinci, bili oni srpskog imena i prezimena, da ugroze to srpsko jedinstvo“.

Upravo se takvo jedinstvo ogleda i u odnosu prema jednom od prvaka Srpske liste – Ivanu Todosijeviću, opisao je danas Petković.

Todosijevićevu žalbu na odluku Osnovnog suda u Prištini da ga 5. decembra 2019. osudi na dve godine zatvora zbog izjave povodom 20. godišnjice NATO bombardovanja na ceremoniji u Zvečanu, kada je, između ostalog kazao da je „Račak izmišljen“, odbio je kao neosnovanu ove nedelje Apelacioni sud.

Zbog toga su „cela srpska država i srpski narod“ stali uz Todosijevića, počev od Aleksandra Vučića i Kancelarije za KiM, odnosno samog Petkovića, preko predsednika parlamenta Srbije Ivice Dačića, Srpske liste, do Eparhije Raško-prizrenske i nekoliko organizacija srpskog civilnog društva na Kosovu.

Poništavanje presude Todosijeviću uslov za izlazak Srpske liste na izbore, kazao je Petković danas Tanjugu.

Opširnije u posebnoj vesti:

Poništavanje presude Todosijeviću uslov za izlazak Srpske liste na izbore

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.