Petković iz Gračanice nakon Božićne liturgije: Da budemo jedinstveni, ako želimo da ostanemo na KiM

Petković Božić GračanicaPetković Božić Gračanica
FOTO: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, prisustvovao je ovog jutra Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica koju je služio vladika raško-prizrenski Teodosije. Moramo da gradimo mir, da budemo složni i jedinstveni, ako želimo da ostanemo na KiM-u, poručio je Petković iz Gračanice.

Petković je čestitao vernicima Božić, a posebne čestitke uputio je Srbima sa KiM.

„Zaista, tajna rođenja Gospoda Isusa Hrista predstavlja i sam smisao našeg života, a upravo da se borimo za život u slobodi jeste naša osnovna misija ovde na Kosovu i Metohiji“, kazao je Petković.

I danas je najavio pomoć za srpske sredine.

„Svaki naš čovek na KiM predstavlja zenicu oka države Srbije i mi ćemo se kao i do sada truditi da pomognemo naš narod na Kosovu i Metohiji i u ovoj godini mnogo više, da gradimo i bolnice i škole i vrtiće i nove puteve, ali i da pomažemo našu Srpsku pravoslavnu crkvu i eparhiju Raško-prizrensku na čelu sa Vladikom Teodosijem“, kazao je Petković.

On se zahvalio Teodosiju zbog toga što su bili zajedno tokom sinoćnog obeležavanja Badnje večeri i današnjeg Božića.

„To pokazuje da kada su država i crkva zajedno i za naš narod će biti mnogo bolje. Jer i crkva i država predstavljaju stožer opstanka našeg naroda ovde na KiM“, istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je ujedno preneo pozdrave predsednika Aleksandra Vučića Srbima na KiM-u.

„Da imamo snage, sloge, jedinstva, mira, ali i da imamo strpljenja da bismo se izborili da život pobedi ovde na KiM. Mir Božji! Hristos se rodi!“, zaključio je Petković u svom jutrošnjem obraćanju.

Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica prisustvovao je i predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić, predsednik Privremenog organa Novak Živić, gradonačelnica Gračanice, Ljiljana Šubarić.

Podsetimo, Petković je, nakon šest neuspelih pokušaja da poseti Kosovo, juče konačno stigao na Sever, gde je paljenjem badnjaka zajedno sa meštanima Zvečana, a potom i Kosovske Mitrovice, započeo dvodnevnu prazničnu posetu Kosovu.

Petković danas boravi u sredinama južno od Ibra. On je ovog jutra bio položajnik u četrnaestočlanoj porodici Milana Zdravkovića u Prilužju.

U popodnevnim satima u selu Prekovce, u opštini Novo Brdo, on će obići i Narodne kuhinje NVO „Majka devet Jugovića“

Posetu KiM-u će ovog puta Petković završiti u selu Pasjane, u opštini Gnjilane, gde će obići porodilište u Zdravstvenom centru Pasjane i razgovarati sa rukovodstvom centra.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.