Peć: Uhapšen muškarac zbog zelenašenja

KP policija
Foto: KoSSev

Muškarac kosovski Albanac uhapšen je juče u Peći zbog sumnje u umešanost u krivična dela „zelenaštvo“ i „neovlašćeno posedovanje, kontrola i posedovanje oružja“, saopštili su iz Kosovske policije.

Regionalna jedinica za istragu privrednog kriminala i korupciju u Peći, dobila je saznanja da je jedan građanin navodno dobio 14 hiljada evra kamate i da je isti krajem septembra 2019. godine, zahtevao od oštećenog da mu da još 36 hiljada evra na ime osnovnog duga.

Nakon sprovedene istrage u vezi sa ovim navodima, pripadnici policije su juče uhapsili Albanca K.B. (1978) i odveli ga u Policijsku stanicu u Istoku gde je pretresen u prisustvu javnog branioca. Tom prilikom je kod njega pronađeno i oduzeto 34.950 evra, iznos koji mu je oštećeni prethodno dao.

Policija je pretresla kuću osumnjičenog i pronašla relevantne dokaze koji će se koristiti u daljim sudskim postupcima kao i jedan pištolj.

Osumnjičenom je po nalogu tužioca određen pritvor od 48 sati.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.