Pandemijsko venčanje: Suspendovan potpukovnik


Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa abanskog; sinoćno izdanje)

U noći 4. aprila, direktor operative u rejonu Gnjilana, Nijazi Kolgeci, oženio je sina.

Ali je u ovom slučaju svadba urađena u suprotnosti sa važećim merama, što je dovelo do intervencije Inspektorata koji je vlasniku restorana izrekao novčanu kaznu. Ni Kolgeci nije izbegao kaznene mere zbog nepoštovanja zakona o zaštiti od kovida – 19.

U utorak je Kolgeci suspendovan na 72 sata, dok u sredu prema dokumentu u koji je Koha imala uvid, policijski inspektorat nije zatražio produženje plaćene suspenzije do okončanja istrage.

Prema ovom dokumentu, produženje suspenzije za Kolgecija usledilo je zato što je on pod istragom zbog „zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja“, pošto je tokom pandemije organizovao venčanje svog sina.

„Odeljenje za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije dana 6.4.2021, od Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu, dobilo je ovlašćenje za preduzimanje istražnih radnji u vezi sa krivičnim delom Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja prema članu 414, stav 3, podtačka 3.2, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakona Republike Kosovo, istraga usmerena protiv osumnjičenog potpukovnika Nijazija Kolgecija, na mestu načelnika Regionalne operative u Gnjilanu, jer je 4.4.2021, organizovao venčanje u restoranu Vali Ranč u Gnjilanu, postupajući protivno Zakonu o pandemiji i odlukama Vlade Kosova“, navodi se u odluci.

Venčanju koje je organizovao Kolgeci prisustvovali su i drugi policajci pod njegovom komandom. U vezi sa merama koje treba ili mogu da se preduzmu i protiv njih, Koha je uputila pitanja PIK-u.

Prema ovoj instituciji, mere će se preduzeti u koordinaciji sa tužilaštvom.

„Ostale radnje preduzimaće se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, koje je ovlastilo istražitelje da preduzmu istražne radnje i u skladu sa zakonskim ovlašćenjima PIK-a“, saopštila je pres služba policijskog inspektorata.

PIK nije odgovorio na pitanje koliko je policajaca bilo prisutno na venčanju Kolgecijevog sina.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.