Pacoli na turneji po afričkim zemljama: Sastao se sa predsednikom Liberije, Kosovo otvara ambasadu

Prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli sastao se danas u Liberiji sa predsednikom te države Žoržom Veah i, kako je Pacoli saopštio, dogovoreno je otvaranje ambasade Liberije u Prištini.

Veah, inače bivši fudbaler, takođe je prihvatio Pacolijev poziv da poseti Kosovo, obećao podršku svoje zemlje za članstvo Kosova u strane organizacije, te izrazio spremnost da zajedno sa fudbalskom ekipom Liberije odigra prijateljsku fudbalsku utakmicu sa reprezentacijom Kosova.

“Sastanak sa predsednikom Liberije je zaista bio iskren i u duhu prijateljstva i uske saradnje između dve zemlje,” saopštio je Pacoli, dodajući da je Veah jasno stavio do znanja da će Liberija, kao jedna od država koje su među prvima priznale Kosovo, snažno podržavati Kosovo prilikom članstva u važnim svetskim organizacijama.

Pacolijeva poseta Liberiji odvija se u sklopu njegove turneje Africi, a i nekoliko dana nakon što su vlasti u Srbiji tvrdile tokom posete liberijskog ministra inostranih poslova Gbezongara Miltona Findlija da je ova zemlja povukla odluku o priznanju Kosova.

RTK2

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.