Ova superkompanija "proždire" tendere na severu

Izvor: Veriu. info (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Najsrećnija kompanija "Rad" koju vode Srbi, za jedan dan, 12. oktobra, dobila je četiri tendera u opštini Zubin Potok, i to samo nekoliko dana nakon što je potpisala i tender sa ovom opštinom – za izvođenje različitih infrastrukturnh radova.

Do sada, u ovoj opštini, nijedna albanska kompanija nije imala ugovoreni tender. Ali je kompanija "Rad" iz Zvečana, čiji je vlasnik Radule Stević, zajedno sa konzorcijumom "ABC" iz Podujeva i NN "Beni Construction" iz Vitine, u oktobru potpisala četiri tendera i sa opštinom Zvečan, i to tri za jedan dan. Za nekoliko dana, kompanija "Rad" biće tako prisutna na deset različitih radnih lokacija. Agencija za borbu protiv korupcije nadgleda neke od javnih nabavki.

Organi ove institucije kažu da prate proces javnih nabavki u opštinama sa srpskim većinskim stanovništvom. Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Hasan Preteni je rekao da će se baviti opštinom Zubin Potok u slučaju kada jedna kompanija bude četiri puta proglašena za pobednika na različitim tenderima.

"Takav slučaj bismo razmatrali. Što se tiče mišljenja o opštinama koje predvodi srpska zajednica, molim vas, proverite sajt Agencije za borbu protiv korupcije tamo ćete naći dva konačna mišljenja (stav), 30.9.2015., o Gračanici i 12. oktobra o Leposaviću. U Gračanici je urađeno dok se za Leposavić očekuje," rekao je Preteni za Zeri.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.