Otvoreno izdvojeno odeljenje u PU „Kosovski božuri“ u Babinom Mostu

FOTO: Kancelarija za KiM

U Predškolskoj ustanovi „Kosovski božuri“ u Babinom Mostu danas je, sredstvima Kancelarije za KiM u iznosu od 700.000 dinara, otvoreno izdvojeno odeljenje za 30 mališana uzrasta do pet godina, saopšteno je iz ove Kancelarije.

Za ove mališane vrtić je opremljen kompletnim inventarom, edukativnim materijalom, igračkama, projektor platnom i drugim namenama – „kako bi imali prijatnije i adekvatnije uslove za svoj boravak, igru i pripremu za školu“.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov poručila je da je ovo značajna podrška odrastanju najmlađih, a posebno „onih koji žive južno od Ibra“.

„Kancelarija za KiM kontinuirano podržava i realizuje projekte koji utiču na poboljšanje kvaliteta života našeg naroda na Kosovu i Metohiji, a posebno su nam značajni projekti podrške za naše najmlađe“, kazala je Miladinov.

Dodaje da je izdvojeno odeljenje Predškolske ustanove u Babinom Mostu uređeno po svim standardima i da ne zaostaje za najsavremenijim ustanovama ovog tipa.

„Izuzetno nam je važno da naša deca na KiM budu dobro pripremljena za đačke dane, ali isto tako da se kroz boravak u vrtiću socijalizuju, razvijaju osećaj pripadnosti, zajedništva i solidarnosti sa svojim vršnjacima. Snažan nam je motiv da radimo i gradimo temelje srećnog detinjstva našim najmlađima i u narednom periodu“, navodi Miladinov.

FOTO: Kancelarija za KiM


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.