Otvoren 50. jubilarni turnir u malom fudbalu “Vidovdan” u Sočanici

turnir4
Foto: KoSSev

Na sportskom terenu u dvorištu Osnovne škole u Sočanici sinoć je svečano otvoren 50. jubilarni turnir u malom fudbalu „Vidovdan 2021.“. Manifestacija je simbolično nazvana „Vidovdan“, jer od 1970. prve utakmice počinju baš na jedan od najvećih srpskih praznika. Obeležavanje pola veka turnira u Sočanici odložila je pandemija koronavirusa koja je prošle godina paralisala ceo svet. Ipak ove godine, taj jubilej je svečano obeležen. Na početku večeri KUD “Kopaonik” priredio je bogat kulturno-umetnički program.

Turnir je ove godine otvorio predsednik privremenog organa, Zoran Todić koji je ovom prilikom istakao da je ovo manifestacija koja je od velikog značaja za opštinu Leposavić i za sve generacije koje su se godinama okupljale i družile na ovakvim događajima.

“Mi smo tu kao opština da podržimo svaku manifestaciju i sportsku i kulturnu, zaista je lepo biti ovde u Sočanici. Ljudi koji su u organizacionom odboru su se zaista potrudili da ove godine, s obzirom da je jubilej, obezbede i veliki broj nagrada i drugih dešavanja koji će privući mlade ljude da budu ovde na ovom sportskom terenu” rekao je Todić.

Prema njegovim rečima opština Leposavić pomogla je ovu manifestaciju, a on se zahvalio svim ostalim privrednicima i pojedincima koji su pomogli održavanje ovog turnira.

“Ja očekujem da ovaj turnir zaista traje, a na našoj generaciji je da se potrudimo, da učinimo sve da neke generacije ovde proslavljaju i jedan vek postojanja ovog turnira”, naglasio je Todić.

Među prvima koji su odigrali utakmicu na ovom turniru davne 1970. godine bio je Ninoslav Stašić, profesor srpskog jezika i književnosti iz Kosovske Mitrovice.

Ninoslavljeva sećanja na taj period puna su emocija, naročito sećanja na drugove sa kojima se tada takmičio.

“Dobro je što se ovi turniri održavaju, jer će upravo deca da budu vezana za sport i za takmičenja. Moja poruka mladima bi bila da se bave sportom, jer naići će tako neka fotografija pa će se sećati svoje mladosti”, rekao je Stašić.

On je dodao da je njegova ekipa na prvom turniru izgubila u finalu od ekipe “Galič” iz Sočanice, a da su kao nagradu dobili upaljač, koji je on čuvao više od 20 godina kao dragu uspomenu.

Prijateljsku utakmicu veterana na večerašnjem otvaranju domaća ekipa odigrala je sa ekipom iz bratske opšine Stara Pazova. Gosti iz bratske opštine ističu zadovoljstvo što su uzeli učešće na ovom turniru.

“Biti na Kosovu i Metohiji je čast i obaveza je svih nas da dolazimo i podržimo naš narod ovde. Ovo je stvarno prelepo i treba dolaziti svake godine”, rekao je Dragoljub Dudić iz Stare Pazove.

Među gostima na otvaranju turnira bili su i predstavnici Šahovskog saveza Srbije. A podrška je stigla i od Srđana Đokovića, oca najboljeg tenisera sveta.

Na poluvremenu utakmice veterana dodeljene su nagrade gledaocima koji su u velikom broju došli da isprate događaj. Po završetku utakmice veterana upriličen je i vatromet.

Ove godine je predviđeno da turnir traje 18 dana, sve do 15. jula.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.