Otežano vodosnabdevanje Severne Mitrovice i Zvečana usled slabog pritiska iz Šipolja

U severnom delu Kosovske Mitrovice je vodosnabdevanje otežano, dok je u Zvečanu od sinoć obustavljeno, potvrdio je za KoSSev direktor vodovoda, Miodrag Ralić. Ralić objašnjava da je problem nastao u fabrici u Šipolju, ali zbog Bajrama nije u mogućnosti da stupi u kontakt sa predstavnicima vodovoda iz Južne Mitrovice.

Usled slabog pritiska koji iz fabrike vode u Šipolju pristiže na Sever, u Mitrovici je vodosnabdevanje onemogućeno na višim spratovima, dok je u Zvečanu jedna od dve pumpi potpuno ugašena sinoć oko pola devet kada je zbog dodatnog pada pritiska došlo do isključivanja jedne od dve pumpe koje snabdevaju građane ove opštine vodom, objašnjava Ralić.

„Danas je Bajram, niko se ne javlja, a ni za Mitrovicu, ni za Zvečan nema dovoljno vode. Za sada nisam optimista da će se nešto poboljšati,“ navodi Ralić i dodaje da u ovom trenutku nema dovoljno informacija sa juga i stoga ne može da da ocenu kada će se situacija sa vodosnabdevanjem poboljšati.

Ipak, Ralić dodaje da je „bilo nagoveštaja“ da bi se pritisak mogao poboljšati u toku dana, ali ponovo naglašava da zbog činjenice da je danas praznik nije optimističan da će do toga zaista i doći.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.