Osim skoka novoinficiranih, i 32. žrtva koronavirusa na Kosovu

FOTO: UKBC Priština

Na odeljenju za intenzivnu negu Klinike za infektivne bolesti univerzitetsko kliničko-bolničkog centra u Prištini, od posledica COVID-19, preminuo je 71-godišnji pacijent iz Prizrena.

Vest je potvrdila ova ustanova na svojoj Fejsbuk stranici.

On je 32. žrtva koronavirusa na Kosovu, čije je testiranje i lečenje usledilo u Prištini, a primljen je 5. juna. On je kao i svi ostali preminuli imao prateće bolesti.

Na infektivnoj klinici se od COVID-19 trenutno leče 32 pacijenta, od kojih je 12 na kiseoničnoj terapiji i oni su smešteni na jedinici za intenzivnu negu. Dvoje od njih je u teškom stanju i priključeni su na mehaničku ventilaciju.

U poslednja 24 sata registrovano je 58 novih slučajeva inficiranja virusom korona na Kosovu i radi se o naglom skoku, zbog čega je kosovski ministar zdravlja na jučerašnjoj konferenciji za medije upozorio na mogućnost da se vrati deo vanrednih mera, dok je premijer Avdulah Hoti situaciju opisao kao „alarmantnu“.

Novi rezultati očekuju se večeras.

Na Kosovu je za poslednjih sedam dana ukupno 226 novoinficiranih koronavirusom, a među inficiranima su zaposleni Pošte Kosova, KEK-a, banaka i zdravstvenih ustanova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.