Osam lekara specijalista i 13 medicinskih sestara među 177 aktivnih slučajeva u Uroševcu

Foto: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Opština Uroševac oborila je rekord u sredu, sa 55 pozitivnih slučajeva na Covid-19, čime je broj ukupno aktivnih slučajeva sada došao na 117.

Samo u bolnici u Uroševcu, osam lekara specijalista, 13 medicinskih sestara i 4 drugih službenika pozitivno je na koronavirus, piše Koha.

„Broj pacijenata je 13, a na kiseoničnoj terapiji imamo 11, pozitivnih lekara specijalista ima 8, medicinskih sestara 13, a ostalog osoblja 4“, rekao je direktor Regionalne bolnice u Uroševcu, Jeton Zećiri (Jeton Zeqiri).

U međuvremenu, gradonačelnik Agim Aljiu je putem sopštenja za javnost u sredu uveče pisao o „crnoj evidenciji“ za Uroševac.

„Iz obaveštenja Instituta za javno zdravlje u vezi sa novim slučajevima COVID-19, poznato je da imamo 55 novih pozitivnih slučajeva sa ovim virusom u Uroševcu, što je ukupno 177 aktivnih slučajeva“, napisao je Aljiu na Fejsbuku.

U međuvremenu, pre nekoliko dana, 7 direktora i tri druga politička zvaničnika opštine Uroševac, bila su pozitivna na COVID-19. Aljiu je saopštio i da je preko 70 odsto njegovog političkog osoblja inficirano koronavirusom.

„Sveukupno imamo 12 pozitivnih slučajeva među političkim osobljem, od kojih su 3 iz mog kabineta. To znači da je oko 70 odsto političkog osoblja pozitivno. Isto tako, imamo pozitivnih slučajeva i među drugim, administrativnim osobljem“, rekao je.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.