Optužnica protiv 46 lica zbog organizovanog kriminala

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je danas, u Osnovnom sudu u Mitrovici, optužnicu protiv 46 lica osumnjičenih za krivična dela povezana sa organizovanim kriminalom. Jedno od ovih lica sumnjiči se i za nedozvoljeno vlasništvo, kontrolu i posedovanje oružja.  

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, postoji osnovana sumnja da su u periodu od januara 2015. do 22. marta 2016. godine optužena lica "svesno i namerno" učestvovala u kriminalnim aktivnostima i delovala u okviru organizovane grupe – a sve u cilju ostvarivanja finansijske koristi za sebe i druge. 

Dodaje se da su na "vrlo sofisticiran način organizovali tri šeme rada" – ilegalni uvoz cigareta – sa nepropisnom ili lažnom deklaracijom, kao i njihov šverc, te šverc farmaceutskih proizvoda i seksualnih stimulansa.

Izbegavanjem plaćanja carine i poreza ostvarili su finansijsku dobit od 2.430.620.16 evra, dodaju iz Tužilaštva.

Optuženi su A.I., A.S., A.I. Š.I., L.B., A.R., R.S., G.T., Z.S., Š.S., B.R., I.B., B.B., M.Ć., N.Z., N.Z., S.S., N.B., B.A., K.A. I.Z., A.I., D.K., A.H., A.R., R.K., A.S., H.J., R.M., M.I., M.S., R.R., Lj.K., A.R., A.Dž., A.K., F.K., V.T., M.B., R.B., R.K., E.K., R.M., H.R., Z.I. i Dž.I. 
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.