Haradinaj: Regrutovanje i učešće Srba u KBS-u ulaganje u sigurnost društva

Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, posetio je Ministarstvo Kosovskih snaga bezbednosti i izrazio uverenje da će KBS nastaviti da grade poverenje među srpskom zajednicom. Haradinaj je rekao da Kosovo teži učlanjenju u NATO, što će, prema njegovim rečima, biti i u interesu pripadnika srpske zajednice.

"Ova odluka garantuje bezbednost i kosovskim Srbima. Doprineće većoj sigurnosti. Regrutovanje i učešće kosovskih Srba u KBS-u je ulaganje u sigurnost društva u kome živimo. Ovo je veliki uspeh. Uveren sam da će Bezbednosne snage Kosova nastaviti izgradnju poverenja kada je u pitanju srpska zajednica," rekao je Haradinaj.

Naglasio je da će raditi na transformaciji bezbednosnih u oružane snage Kosova.

"Saveznicima mogu da poručim i da potvrdim da ćemo Bezbednosnim snagama dati ustavni mandat kako bi postale Oružane snage Kosova. Vojsku imamo, ali joj moramo dati i ustavni mandat," poručio je.

Ministar za Kosovske snage bezbednosti Rustem Beriša izrazio je uverenje da će ispuniti sve obaveze.

"Mi smo gospodina Haradinaja upoznali sa dostignućima, aktivnostima i procesima kroz koje smo prošli do sada, u procesu transformacije KBS u oružane snage. Predstavili smo dosadašnje rezultate i izazove koji nas očekuju u budućnosti. Od premijera smo dobili mnogo obaveza i zadataka, ali sam uveren da ćemo sve to i  ostvariti," kazao je ministar.

Ovo je bila prva poseta premijera Kosova, Ramuša Haradinaja, Ministarstvu za kosovske snage bezbednosti od njegovog stupanja na dužnost.

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.