Todosijević i Delavi o izborima, primeni briselskih sporazuma i položaju nevećinskih zajednica

Predstojeći lokalni izbori, primena Briselskog sporazuma i položaj nevećinskih zajednica – bile su teme sastanka ministra administracije lokalne samouprave u Vladi Kosova, Ivana Todosijevića i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Grega Delavija.

Todosijević je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, tokom razgovora sa Delavijem, "još jednom istakao značajnost kao i prioritet formiranja Zajednice srpskih opština i sporazuma koji još uvek nisu u potpunosti sprovedeni".

Pored, kako se dodaje, "privatizacije u srpskim sredinama i povratka raseljenih", Todosijević i Delavi razgovarali su i o ekonomskom razvoju, kako u većinski srpskim, tako i u ostalim sredinama na Kosovu. 

Takođe, bilo je reči i o "neophodnosti pronalaženja održivih rešenja po pitanju društvene imovine kao osnove za investicije u lokalnim samoupravama", dodaju iz Todosijevićevog ministarstva.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.