Optužnica protiv Srbina za ratni zločin na Kosovu

zatvor

Kosovsko specijalno tužilaštvo podnelo je danas Osnovnom sudu u Prištini optužnicu protiv nekadašnjeg pripadnika srpskog MUP-a, N. A. – osumnjičenog za ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom 1999, prenosi Kallxo.

Po navodima tužilaštva, optuženi je tokom sukoba na Kosovu, kao pripadnik policije rezervnog sastava srpskog MUP-a, „prekršio norme međunarodnog humanitarnog prava“.

Navodi se da je optuženi N. A. još 21. maja 1999. u naselju Emšir u Prištini, zajedno sa drugim pripadnicima srpske policije koji se i dalje vode kao nepoznati, „mučio dvojicu albanskih civila – J.Š. i S.Š., nanoseći im bol i teške telesne povrede, od kojih posledice i danas trpe“.

Na teret im se stavlja i prisvajanje velike sume novca od oštećenih.

Mediji su prethodno preneli da je reč o Nenadu Arsiću iz Niša, rodom iz Čaglavice, koji je uhapšen još 22. oktobra na prelazu Merdare, a koji se od tada nalazi u zatvoru visoke bezbednosti u Podujevu.

Arsiću je u međuvremenu produžavan pritvor više puta. Odbrana tvrdi da je Arsić nevin.

Podsetimo, nedavno je počelo suđenje Zoranu Đokuću koji je takođe optužen za zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu. O tome više čitajte u: Suđenje Đokiću: Saslušana dva svedoka, nisu mogle da identifikuju osumnjičenogPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.