Još dva meseca pritvora Nenadu Arsiću iz Čaglavice

zatvor

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca meru sudskog pritvora Nenadu Arsiću iz Čaglavice, protiv koga specijalno tužilaštvo u Prištini vodi istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, potvrdio je za Kontakt Plus advokat osumnjičenog Srbina.

Arsić se tereti da je, zajedno sa drugim pripadnicima vojske i policije Jugoslavije, u naselju Emšir u Prištini, maltretirao dvojicu albanskih civila, tako što ih je navodno tukao i terao da na silu piju alkohol, prenosi ovaj radio.

Advokat osumnjičenog Srbina tvrdi da je njegov klijent „siguran u svoju nevinost“, te da očekuje da će specijalna tužiteljka, Drita Hajdari, preostale istražne radnje sprovesti što pre.

Arsić je uhapšen 22. oktobra na prelazu Merdare i od tada se nalazi u zatvoru visoke bezbednosti u Podujevu. Kako je prethodno javio RTV Kim, Arsić, koji je rodom iz Čaglavice, već neko vreme živi u Nišu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.