Optužbe na moj račun pokušaj skretanja pažnje zbog proširivanja istrage

Državni službenik Marko Đurić je vodio zajedno sa tabloidima kampanju koja najdirektnije ugrožava moju bezbednost na besprimeran način, u emisiji „Odgovor“ TV Šabac rekla je srpska političarka sa KiM-a Rada Trajković i najavila tužbu protiv direktora Kancelarije. „Državni službenik koji vodi takvu kampanju sa nerelevantnim dokumentima i sa lažnim optužbama – želim normalno da zadovoljim pravdu na sudu“.

„Ja mislim da bi bilo dobro i predsednika države da tužim ali za sada, zbog onakvog ponašanja predsednika, biću prinuđena, iako imam averziju prema bezbedonosnoj zaštiti, ali ću morati da zatražim od Nebojše Stefanovića; da gospodin iznajmi bezbedonosnu pratnju kada preko Merdara ulazim u centralnu Srbiju zbog opasnosti koja mi preti od predsednika Srbije zbog lažnih otpužbi“ – naglasila je.

U toku je višednevna razmena optužbi, sa jedne strane državnog vrha i dela beogradskih medija na račun Rade Trajković kao osobe odgovorne za produžetak pritvora osumnjičenim za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića – Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću i Trajković sa druge strane, koja tvrdi da njen iskaz tužilaštvu nema veze sa tim, te da se radi o javno dostupnom mišljenju u medijima već skoro godinu i po. Dodaje i da ne poznaje osumnjičene.

Kao razlog za, kako vidi snažne optužbe na njen račun od strane visokih državnih predstavnika, navodi da misli da se radi o skretanju pažnje sa istrage.

Proširena je istraga na još dvojicu osumnjičenih za učestvovanje u atentatu, među njima na Zvonka Veselinovića, odgovorila je za TV Šabac.

„Razmišljala sam do koje mere može da ode državni službenik u odnosu prema svom građaninu iznoseći potpune neistine i strahovite diskvalifikacije“ – kaže. Ipak je za nju, „najstrašnije“ to što „predsednik Srbije u kontinuitetu izgovara neistine“, navodeći kao primer njegove česte konferencije za medije na kojima „se čuju laži“.

Ipak, smatra da je predsednik Srbije sada u velikom problemu, jer, sa jedne strane se opredelio da Srbija bude „sigurna kuća za mafiju“, a sa druge treba da pomogne istrazi.

„Vučić je projekat do stolice za Kosovo u UN“

„Vučić je instant proizvod koji je određen da traje. On je projekat koji treba da traje dok ne isporuči pravno obavezujući sporazum koji treba da omogući da kasnije Kosovo dobije stolicu u UN, suštinski da prizna nezavisnost Kosova“, objasnila je kako vidi ulogu predsednika Srbije.

Dodala je da je on briselskim sporazumom prihvatio unutrašnju nezavisnost Kosova: „Dao im je sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast“.

Govoreći o Srbima na KiM-u, rekla je da se građanima ne dozvoljava da iskažu ono što misle i podsetila je na to da su oni preživeli etnički i kulturološki egzodus, te da se nad njima vrši sada i „intelektualni genocid“, a kao primer je navela stanje na univerzitetu.

Uverena je i da će kosovski predsednik Hašim Tači biti sudski procesuiran jer se, kako tvrdi nalazi na vrhu liste optužbi za trgovinu organima.

„Informativna služba Kancelarije za KiM mesto odakle se targetiraju Srbi s KiM“

U većem delu emisije je ipak govorila o povezanosti ubistva Olivera Ivanovića i stanju na Severu, odnosno poslednjim događajima u vezi sa uzajamnim optuživanjem između nje i državnog vrha.

Iznela je sumnju da je snimak spota protiv ubijenog Olivera Ivanovića koji je emitovan na TV Pinku i TV Mostu „izašao iz Kancelarije za KiM“.

„Identifikujem Marka Đurića i informativnu službu Kancelarije za KiM, na žalost, kao logistiku i mesto odakle se na žalost targetiraju Srbi“ – kaže u Odgovoru TV Šabac Rada Trajković.

KoSSev: Pisanim putem zatražili smo pre objavljivanja zapisa ove emisije i komentar od službe za saradnju s medijima Kancelarije za KiM, na navode koji se odnose na ovu službu i direktora kancelarije, kao i na navode u samoj emisiji.


O tome šta se dešavalo prethodnih dana čitajte u:

Đurić i Srpska lista: Trajković samo jedna u kampanji rušenja ugleda države, da se utvrde motiv i naručilac zločinačkog plana

Trajković: Predsednik Vučić opstruiše istragu ubistva Ivanovića, ja sam na listi za odstrel

Trajković: Trebalo bi da od ministra policije zatražim zaštitu od predsednika Vučića

Đurić: „Abeljard Tahiri je ministar nepravde i laži“

Tahiri: Vučić pokazao lažnu dokumentaciju tužilaštva; Đurić: Zahtev za produžetak pritvora Rošiću i Spasojeviću dostavili njihovi branitelji

Hodža: Odluka o produžetku pritvora Rošiću i Spasojeviću još nije doneta, Trajković dala izjavu još prošle godine

Tabloid Alo i Marko Đurić optužuju Trajković da u slučaju ubistva Ivanovića svedoči protiv države Srbije, Trajković uznemirena, najavljuje tužbu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.