Opština J.Mitrovica i KBS potpisali ugovor o korišćenju imovine za bazu KBS

Bahtiri
FOTO: Ministarstvo odbrane Kosova

Kosovski ministar odbrane, Armend Mehaj i gradonačelnik opštine Južna Mitrovica, Agim Bahtiri, potpisali su danas ugovor o dodeljivanju imovine na teritoriji ove opštine za potrebe KBS-a.

„Reč je o zemlji 191 hektar i služiće za vežbe i druge potrebe KBS-a za razvijanje sposobnosti, kapaciteta i operativne spremnosti za izvršavanje ustavne misije i zakonskih dužnosti u službi svih građana bez obzira na etničku, versku i rasnu pripadnost“, poručili su iz kosovskog Ministarstva odbrane.

Naglasili su da je ovaj prostor dugi niz godina služio kao mesto za vežbe Kosovske policije, KFOR-a i KBS-a.

Podsetimo, Skupština Opštine Južne Mitrovice odlučila je 26. marta da dodeli 191 hektar zemlje na brdu Crnuša za izgradnju, kako je rečeno, do sada najveća baze KBS-a na Kosovu.

Ovakva odluka je odmah zatim naišla na odijum u delu srpskih provladinih medija, Kancelarije za KiM, SNS poslanika u parlamentu ali i predsednika Srbije, koji su je videli kao pretnju Srbima na Kosovu.

Gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri, sa druge strane, kazao je da izgradnjom ove baze Srbi neće biti ugroženi i da ona ne predstavlja provokaciju ni za koga.

Pročitajte još:

NATO: Odluku o izgradnji baze KBS na Crnuši donele kosovske vlasti

U Južnoj Mitrovici se gradi najveća baza KBS-a na Kosovu

Potpisivanje ugovora o dodeli imovine za izgradnju baze KBS-a izvršeno je u istom danu kada je i hrvatski ministar spoljnih poslova koji boravi u poseti Prištini, najavio formiranje vojnog kampa ove države na Kosovu.

Više o tome, ali i osudama koje stižu iz Beograda čitajte u posebnim vestima:

Radman u poseti Prištini: 10.000 vakcina iz Hrvatske za Kosovo, podržavamo liberalizaciju, protivimo se podeli

Vulin Radmanu: Broj vojnika određuje se u skladu sa Rezolucijom, a ne dogovorom ‘braće po oružju’

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.